Alpacas op locatie2019-07-03T09:35:28+00:00

Alpacas op locatie

Onze alpacas zijn ondertussen zo goed getraind dat zij zich ook zeker genoeg voelen op onbekend terrein.

Wij bieden de mogelijkheid om onze kudde, inclusief begeleiding in te huren op locatie. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling tijdens familie dag, aanwezig zijn bij een bruiloft, op het terras van een horeca gelegenheid.

Ook zorg instellingen kunnen wij bezoeken voor bijvoorbeeld afdelingen dementerenden of gehandicapten. Daarnaast kunnen wij ook masterclasses verzorgen bij bedrijven over Alpacas of trainingen mèt de alpacas. Dit doen we indien gewenst samen met een dierenarts om bijvoorbeeld bij dier-georienteerde opleidingsinstituten een diverse kijk op- en ervaring met de Alpaca te bieden.

Tarieven zijn op aanvraag.

Alpacas on tour, wat organisaties zeggen

Wintermarkt Domburg 29 december 2018

In de aanloop naar de wintermarkt in Domburg bleek dat de foto’s van de alpaca’s -én natuurlijk het feit dat ze kwamen- veel jonge gezinnen trok naar het event.

Want knuffelen met Alpaca’s: dat moet wel leuk zijn.

De samenwerking was heel fijn, laagdrempelig en alles kon gevraagd worden. De omgang met de bezoekers was top. Kinderen waren enthousiast en werden zeer geduldig uitgelegd hoe ze het beste met de dieren om konden gaan.

Dit bewijst natuurlijk de goede zorg voor de alpaca’s.

Het leukste? De rit door onze hoofdstraat met de alpaca’s, bijna als de rattenvanger van Hamelen. Een echte publiekstrekker!

Wijkfair Hof Mondriaan, 15 juni 2019

De wijkfair voor de bewoners/ familie/ en wijkbewoners was een groot feest. Mede doordat de  6 alpaca’s  van Alpacaszeeland  aanwezig waren bij de wijkfair. Het zorgde voor meer bezoekers uit de wijk dan vorgaande jaren.

Iedereen kreeg de gelegenheid om met de alpaca’s te knuffelen, uit de hand te laten eten en op de foto gaan. Daar werd massaal gebruik van gemaakt.

De dieren  worden  met zorg omringd en begeleiders staan voor de welzijn van de alpaca’s. Voor weersomstandigheden was er een partytent opgezet zodat de dieren konden schuilen voor regen en zon. Er werd door de begeleiding aan de omstanders informatie verstrekt, over de alpaca’s. De geïnteresseerde mensen mochten in kleien groepjes in de afgezette weide bij de alpacas en ontvingen instructies hoe om te gaan met de dieren. Er werd goed toegezien op het naleven van de instructies en geïnteresserden werden vriendelijk begeleid.

Als organisator ( team welzijn Mondriaan)  kunnen we Alpacaszeeland dan ook zeer aanbevelen voor evenementen  binnen en of buiten.

Vriendelijke groeten

Namens team welzijn Hof Mondriaan