Veel gestelde vragen2019-03-19T11:36:10+00:00

Veel gestelde vragen

Mag de hond mee?
Honden zijn bij ons niet welkom. Van sommige honden zijn de Alpacas bang en anderen zitten ze graag achter aan. Beide vinden wij niet wenselijk.

Mijn hond is heel lief en klein en schattig, kunnen jullie een uitzondering maken?
Wij maken alleen uitzonderingen voor blinde geleide honden of zeer goed afgerichte Hulphonden. Voorwaarde is wel dat mocht het niet gaan tussen Alpacas en de hond, de hond de activiteit verlaat.

Kan ik gewoon even langskomen om de Alpacas te zien?
Wij kunnen helaas niet de hele dag mensen ontvangen bij de Alpacas. Daarom zijn de Alpaca activiteiten in het leven geroepen. Zo kunt u op vastgestelde tijden deelnemen en de Alpacas bewonderen en knuffelen en hebben onze dieren ook nog genoeg rust en ruimte om dier te zijn.

Wat betaal ik voor mijn kinderen?
Kinderen en volwassenen betalen bij iedere activiteit hetzelfde tarief ongeacht leeftijd of afmeting.

Ik ga alleen mee om foto’s te maken, wat moet ik betalen?
Iedereen die mee loopt met een wandeling of aanwezig is bij de High Tea betaalt het zelfde bedrag.

Ik heb gereserveerd en de bevestiging ontvangen, gaat een activiteit dan altijd door?
Nee, let goed op: voor iedere activiteit is een minimum aantal deelnemers. Wanneer er om wat voor reden dan ook te weinig deelnemers zijn zal de activiteit worden afgelast.

Ik heb een wandeling gereserveerd, gaat die onder alle weersomstandigheden door?
Nee, onze alpacas houden niet van wandelen in harde wind, regen, hagel, sneeuw of onweer. Wanneer wij deze omstandigheden voorzien informeren wij de geregistreerde deelnemers per mail uiterlijk een dag vooraf. Soms wanneer er onvoorziene weersomstandigheden zijn komt de afgelasting ’s ochtends op Facebook. Houd dus ook de Facebook pagina Alpacas Zeeland goed in de gaten. We proberen een passend alternatief te bieden maar dit is niet altijd mogelijk.

Ik wil zeker weten dat wat ik plan, door gaat, kan dat?
Dit kan zeker: reserveer een privé activiteit (prijzen en beschikbaarheid op aanvraag) òf meld je aan met het minimale aantal deelnemers wat voor de activiteit van jouw keuze nodig is. LET OP: bij slecht weer kunnen zelfs privé wandelingen afgelast worden.

De door mij gereserveerde activiteit wordt afgealst, wat nu?
Voor privé activiteiten proberen we altijd te zoeken naar een passend alternatief. Groepsactiviteiten kunnen door jezelf op een andere datum weer gereserveerd worden.

Mogen we de Alpacas zelf meegebracht eten voeren?
Dit mag absoluut niet. Onze Alpacas krijgen een met zorg samengesteld menu om hun optimale gezondheid en conditie te behouden. Van andere etenswaren kunnen zij ziek worden.

Mag ik de Alpaca om zijn nek vliegen?
Wij begrijpen dat u zeer enthousiast bent bij het zien van de Alpaca. Echter, geef de Alpaca de ruimte om zelf naar u toe te komen en belemmer ze nooit in hun bewegingen.

Ik wil als volwassene met 3 jonge kinderen komen, kan dat?
K
inderen vanaf 8 tot 12 jaar zijn welkom onder onder begeleiding van één betalende volwassene per kind. Omdat het activiteiten betreft met dieren moet ieder kind goed geïnstrueerd, bijgestuurd en gecontroleerd kunnen worden.

Waar kan ik de Alpaca het beste aaien?
De Alpacas vinden het fijn wanneer je de nek of rug aait.

Ik wil een High Tea of wandeling met 2 personen, kan dat?
Dit is zeker mogelijk. Houd u er wel rekening mee dat de prijzen hiervoor anders zijn. Stuur ons een mail waarin u duidelijk aangeeft welke activiteit, hoeveel personen en een aantal voorkeur data. Dan bekijken wij wanneer het in het programma past.

Ik wil een Alpaca op locatie, kan dit?
Wij bieden de mogelijkheid om één of meerdere Alpacas op locatie te brengen. Een van ons is hier altijd bij aanwezig. Starttarief is vanaf €125,- per uur (exclusief btw). Informeer per mail naar de mogelijkheden!

Kan ik goed parkeren?
Je kan je auto gratis parkeren op de parkeerplaats en te voet over de houten brug naar het erf. Het erf zelf is auto vrij.

Is de wandeling door de landerijen toegankelijk voor minder validen?
Ja, de wandeling door de landerijen gaat over verharde wegen en schelpen paadjes.

Is de High Tea toegankelijk voor minder validen?
Niet geheel. Om het Alpacafé binnen te gaan moeten er twee treden overbrugd worden. De ruimte binnen is beperkt. Wij hebben geen sanitaire voorzieningen voor minder validen. Wanneer minder validen zelf 2 treden op kunnen en zelfstandig naar de wc kunnen is het altijd mogelijk om de rolstoel of rollator mee naar binnen te nemen. Geef dit a.u.b. van tevoren aan ons aan.